Jeg har lovet meg selv å ikke bestille flere bøker, men det er noen dager siden nå – og jeg har allerede brutt løftet.

I et forsøk på å samle “tekstene” i én fil har jeg lest gjennom alt. Jeg har i min villfarelse trodd at jeg skrev på noe større enn meg selv, men det tok jeg sannelig feil. De samlede tekstene utgjorde 300 uredigerte sider i den første filen. Etter en (flau) gjennomgang sto jeg igjen med i underkant av 100 sider som jeg kan la andre lese. Det var avslørende, men ikke avslørende nok, for her sitter jeg igjen ved tastaturet og skriver ut noen ord som bare måtte ut av uvisse årsaker.

I en avis jeg egentlig ikke leser fant jeg en lang tekst om – og med sitater av – Bryan Magee. Jeg har aldri hørt om fyren før, men det ligger interessante videoklipp av ham på YouTube og han er bakgrunnen for at jeg nå har brutt mitt løfte om å ikke bestille flere bøker.

I teksten i avisen jeg ikke leser (det er ikke en gang en lenke her) var dette noen av sitatene jeg bet meg merke i (de er nummerert av Bryan Magee selv), nei som jeg kjenner meg igjen i:

24. All my life I have been afraid of other people – all other people. But, not surprisingly, the people I have been afraid of most are those with power to hurt me or order my life.

30. Not being yourself kills you.

90. I have the courage of my convictions but not of my emotions.

102. Most people’s lives are lived by default.

110. I’ve forgotten what happiness is like.

133. Money’s important when you haven’t got it, and unimportant when you have.

168. Doing what you can means being who you are.

181. I write because it is the only way I can live deeply. I would not know how to confront the basic facts of life, like death, consciousness and personality, if I did not write about them.

På vei hjem fra trening i morges spilles Seinabo Sey, Younger, på radioen. Nei, jeg blir ikke yngre, svarer jeg.