En roman kommer ikke fra en idé. En roman kommer ikke av seg selv. En roman kan la vente på seg. En roman kommer til deg. En roman skriver du når du aller minst venter det.

Seiko-armbåndsuret er ikke en Omega Speedmaster '57, men det er helt greit.

Ord hørt i dag: Spilledåse. Om en Nintendo Switch.

Løp 10km i går. Løp 10km i dag.

Leser Michel Houellebecq og tenker på bokhandelen ved Bislett der jeg kjøpte denne og et par andre bøker for en eller to somre siden. Flott bokhandel, hyggelige folk, skikkelig Oslo-greier, by-greier, bok-greier, faen heller.

Jeg liker Ricoh GR III. Lurer på om det finnes noen objektiver man kan kjøpe til det. Bildene jeg tar blir uansett veldig fine.

Det er fryktelig varmt for tiden. Vi drikker limonade fra Frankrike (kjøpt på Nille) i solen og ungene bader i vannsprederen og hopper på trampolinen. Jeg bare leser, men innimellom er jeg påkoblet.

Denne helgen har vært som en begynnende sommerferie. Det er ikke dårlig.

Jeg har netthandlet for flerfoldige tusen denne helgen også. Har – i god Stig Aasvik-style, spør du meg – dessuten tatt kontakt med en klokkeforretning for å se på muligheten for å kjøpe en Omega på avbetaling. Når jeg bruker ordet avbetaling tenker jeg fort på den scenen i Good Will Hunting hvor Ben Affleck sin karakter har kjøpt en hamburger og kompisen, spilt av Casey Affleck (broren), er sulten og vil ha hamburgeren og så drar de en lang historie om moren og sofaen og hvordan den ble kjøpt på avbetaling (lay-away).

Før var det Thorn. Nå er det Klarna.